Toyota Innova EV Concept terdedah awal sebelum pengenalan rasmi di IIMS – asas model generasi kedua

Bernice


Indonesia Global Motor Show (IIMS) 2022 sudah bermula hari ini, dan salah satu kenderaan yang dipamerkan adalah Toyota Kijang Innova EV Thought ini. Menggunakan asas daripada Innova generasi kedua yang sekarang dijual di Malaysia, Indonesia dan Thailand, product ini mungkin adalah salah satu daripada 10 kereta elektrik yang akan dilancarkan oleh Toyota di Indonesia.

Melihat kepada rekaan, design konsep ini menggunakan cat warna putih berserta hiasan grafik berwarna biru, berserta kemasan biru pada lampu hadapan, lampu belakang serta lencana Toyota di gril. Sama seperti kebanyakan EV hari ini, bahagian gril itu sebahagian besarnya adalah tertutup dan rekaan bampar diubah sedikit manakala rim juga menggunakan rekaan khas.

MPV ini sebenarnya masih belum didedahkan secara rasmi, tetapi gambarnya sudah beredar dan kami peroleh daripada Instagram Autonetmagz, Indra Fathan dan Hillarius Satrio. Anda juga boleh melihat bahagian dalam Innova EV Concept ini mempunyai panel instrumen baru yang nampak lebih moden dan mempunyai meter Eco. Satu yang pelik, ia masih mempunyai meter rpm.

Informasi tambahan dipaparkan pada skrin infotainmen, termasuk position penggerak elektriknya (tahap bateri, baki jarak gerak dan kuasa yang disampaikan), kelajuan serta “gear” atau mod yang sedang digunakan.

Memandangkan ini masih adalah design konsep, ia mungkin tidak menggambarkan sepenuhnya design yang akan ditawarkan kepada pasaran sekiranya Toyota mahu menjadikan Innova menggunakan penggerak elektrik sepenuhnya. Kami masih belum ada spesifikasi penuh product konsep ini sekarang, tetapi apabila ada nanti, kami akan tambah.

Resource backlink

Next Post

Lochya Zala Re Does Exceptional Business At The Box Office, Earns Profit In Just 10 Days

Marathi film ‘Lochya Zala Re’, shot in United kingdom, posts income in 10 times(Pic Credit history: Poster) Marathi movie ‘Lochya Zala Re’, a comedy of problems directed by the duo Paritosh Painter and Ravi Adhikari, has been witnessing a steady progression at the box-office environment inspite of rigid opposition from […]